Satılık Tekneler

2013 Sea Ray 370 Venture Outboard
11/27/2012

2013 Sea Ray 370 Venture Outboard

Sea Ray’in 370 Venture son yıllarda görülen en çarpıcı yeni model teknelerden biri. Bunun sebebi son dönemde tekne kullanıcılarının dıştan takma motorların güvenilirlik, düşük ağırlık/beygir gücü oranı, düşük vibrasyon ve gürültü seviyeleri ve yüksek verimlilik özellikleriyle içten takma motorlara göre üstünlüğü konusunda hemfikir olmaları.

Şimdiye kadar küçük boyutlu sürat teknelerinden daha büyük motoryatlara geçişte içten takma motorların kullanımı gündeme gelirken, Sea Ray 370 buna son veriyor.

Teknenin kıç bölümündeki güneşlenme platformlarının altındaki özel bölmelere yerleştirilmiş olan bir çift 300 beygirlik Mercury Verado sadece dıştan takma motorların belirtilen avantajlarını sağlamakla kalmıyor, ayrıca bu boyutta bir motoryatta şimdiye kadar görülmemiş boyutta bir orta kamaraya da yer açmış oluyor. Hatta çift kişilik yatağı ve büyük bir oturma gurubu ile buna kamaradan ziyade master suit demek daha doğru olur.

Bu motor yerleşimi kokpitin de daha geniş alana sahip olmasını sağlıyor. Teknenin ağırlık merkezi arkaya doğru kaydığından kumanda bölümü de daha öne yerleştirilmiş. Bu da güverteye iki büyük şezlong, iki güneşlenme koltuğu, bir masa, ve buzdolabı, ocak, evye ve opsiyonel bir ızgaraya sahip bir dış kuzinenin rahatça yerleştirilmesini mümkün kılıyor.Teknenin içinde yer alan ikinci bir kuzine kötü havalarda ayrıca hizmet veriyor.

Bu motor sistemi performans ve verimlilikte de kendini kanıtlıyor. Sea Ray teknenin 5800-6400 devir arasında maksimum hızının 42-43 mil olarak belirliyor. Daha da önemlisi 31 mil hızla seyirde saatte motor başına 64 litre yakıt tüketimiyle alternatiflerine göre %30’un üzerinde yakıt tasarrufu sağladığı görülüyor.

Motorların arasındaki 1,5 metre mesafe manevra kabiliyetinin de yüksek olması anlamına geliyor. Yüksek hızlarda dıştan takma motorlar sayesinde teknenin suya açısı paralele yakın olduğundan sportif bir sürüş sağlıyor. Mercury’nin sunduğu SmartCraft enstrüman paneli ve DTS kontrolleri de kullanım zevkini arttırıyor.

Sea Ray’in 370 Venture’ı tasarlamaya hatırı sayılır zaman ve kaynak ayırdığı her açıdan belli oluyor. Önümüzdeki dönemde bir çok tekne üreticisinin bu konsepti kopyalamaları kaçınılmaz görünüyor.

Özellikler:

Boy : 37’2” (11.33 metre)

En: 11’3” (3.43 metre)

Su Kesimi: 2’5” (74 cm.)

Deplasman: 7.014 ton

Yakıt Kapasitesi: 835 litre



YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber sadece yatvitrini.com’a link verilerek kullanılabilir. Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

TÜMÜDiğer Haberler
Sosyal Medya‘da Bizi Takip Edin!

ok

Satış Sözleşmesi | Kullanım Koşulları | Gizlilik İlkeleri | Site Haritası

© Copyright 2012, Tüm hakları saklıdır.

carpoint